Кулинария/Кухня

Кулинария/Кухня

Нашата цел е да Ви покажем традиционната българска трапеза, останала запечатана в съзнанието ни и пренесена във времето, в което съществуваме.

Живеейки тук и сега, ние можем да Ви покажем красотата на храната, поднесена по начин, който никога не сте очаквали. Ще Ви представим нашето разбиране за прогресивна кулинария, което ще запечата у Вас усещане за цялостна наслада над сетивата.

Втъкана в гените ни… така можем да опишем чувството към храната. Винаги сме вярвали, че почитането на традициите и навиците, особено нашите – българските, е гордост. Нашият народ е гостоприемен, отговорен, добродушен и забавен, защо не и горд. Нашите празници и традиции достигат до всяка точка на света. Ние, искаме да Ви докажем, че нашите култура, бит и усещане към храната могат допринесат светът да стане едно по-добро, а защо не и по-вкусно място.

Решени сме да използваме цялото разнообразие от суровини, с които ни е дарила България. Ще Ви представим основните посоки на вкуса: фината детелина, джанките, киселецът и ароматното каркаде са ярък пример за киселото възприятие върху езика ни. Приятното усещане на орехова ядка и магарешки бодил са част от виновниците за горчивината. „Български морков” противно на очакванията Ви, не е сорт моркови, а единственият български сорт люти чушки, известен по света, който в комбинация с ряпа, ще подлюти приятно небцето Ви.

Най-доброто сме оставили за накрая – ароматна роза, мед и виолетка – трайно ще се настанят като предпочитан сладък завършек на деня.

Стараем се да спазваме основните принципи на Slow Food, за свят, в който всеки има достъп и се наслаждава на храна, която е добра за него, за тези, които я отглеждат и за планетата. Нулеви отпадъци (Zero Waste Food), извличайки полза от традиционни методи на ферментиране, изсушаване, опушване, чрез които използваме максимално даденият продукт, давайки ни възможност да открием пред Вас много нови вкусови усещания, отваряйки врати към прогреса, защото за нас не съществува отпадъчен продукт, а чисто разнообразие от вкусове.

Както е известно, в българските традиции е ярко изразена употребата на млечни и месни продукти, затова и препоръчваме изповядващите “веганство” да се консултират предварително с нашия екип, за да получат едно незабравимо изживяване.